Funktionär på Rullstolsrally

11.45 var jag på Sergels torg för att anta mig uppgifter inför Rullstolsrallyt. Jag fick jobba som "vägledare" på Norrlandsgatan. Vinkade över alla deltagarna på rätt sida vägen. Dom var 10 som skulle genom stan på snabbast tid. Jag fick en orangelysande tröja så ingen kunde missa mig. Hoppas det blir ett nytt rally nästa år, var mycket folk som kom och kollade.


Redo sticka ut på stan och jobba.

I övrigt en härlig lördag med fint väder. Man måste ju passa på att njuta av sommaren så länge den är kvar.
Tog en promenad upp på Skinnerviksberget ett stenkast ovanför mig. Stenigt och brant uppför och stup nedför. Jag hade en svettig assistent men jag var nöjd. Som jag brukar säga: Allt går om man vill! Man ska alltid se hinder som utmaningar och ge sig an dem, visst? 
Drack en kall öl och tittade på solnedgången och den fina utsikten.


Vilken utsikt högst uppe på berget.

Vi hörs! God natt på er!

Fryshuset premiär!

Sitter på Sirius och håller koll på alla chaufförer som är ute och kör i den galna innerstadstrafiken.
Snart kommer trappklätts-Robban och kör ner mig till Fryshuset. Där är det FUB-dans ikväll, premiär dessutom! Ska bli kul att träffa alla efter sommaren igen. Fika och svänga mina små lurviga till något schysst band som spelar.


Surrar med min trogna kollega, Helene.

Imorn ska jag på rullstolsrally i stan, dock inte delta. Kommer jobba som funktionär, inte så bra betalt med en smörgås får man och det räcker gott och väl! 

På återseende!

Smaklust!

Vilken härlig helg! Igår gled jag förbi Tantolunden och möttes av underbara dofter! Hela parken var fylld av olika maträtter och godheter. Det var en matmässa som heter "Smaklust" där man får prova mat, träffa mathantverkare och handla av deras utsökta produkter. Jag kunde inte slita mig därifrån, var där i säkert 8 timmar. Drack lite öl och åt gott, träffade på en hel bekanta som också känt dofterna av all god mat. Dessutom hade de djur på plats, getter och lamm, som jag kollade in. 

Efter en underbar dag i Tanto drog jag vidare på nästa festlighet. Nackswinget, Solveigs dansklubb, hade party. Det dansades som aldrig förr och blev rätt sent. Det visade sig att jag inte bokat någon buss hem. Detta upptäckte jag såklart precis när saltsjöbanan slutat gå...vad göra?!  Som tur var var det en stackars chaufför ute i natten, dock på väg hem (på väg mot Östertälje), som vände om och körde hem mig....tack så hemskt mycket Samtrams!

Idag sov jag rätt länge, lite sliten efter gårdagens partajande. Drog förbi Tanto en sväng, lagom för att se restaurangerna packa ihop. Haft en riktigt schysst helg men nu drar kurserna igång i veckan så jag känner mig laddad!

Puss och kram
Pelle

Sista semesterdagen!

Idag blir nog sista semesterdagen för mig. Jag är bjuden på grillpoolparty hos Gustav idag, han är min arbetskamrat från JAG. Det ska bli riktigt mysigt. Imorse var jag tvungen att ta sovmorgon, jag var helt slut från att ha börjat jobba igen, men det är ändå roligt att vara tillbaka på jobbet.

Lugnet före stormen

Sista semesterveckan begav jag mig upp till norr igen. Blev sent iväg från stan, kom upp runt fyra på natten. Gissa om jag var trött? Fick vara hustomte där jag vattnade blommor och tog in post. Lånade även husets grill där jag stekte goda hamburgare och biffar på kvällarna.


Plockar in frukt och sallad till maten.

I fredags var det kräftskiva med folk från hela Piteorten. Jag förberedde mig inför festen med att bada balja ute på gräsmattan. Skönt med kokande vatten från köket när vattenslangens vatten var allt annat än varmt. Åt kräftor och umgicks med en massa trevliga flickor. Mari, Charlotte m.fl. - Tack för en trevlig kväll! Gott och trevligt var det.

Sista natten var jag sugen på att testa sova i det nyinköpta tältet som vi ställt upp på gården. 6+ C visade termometern när vi kröp ner i tältet, kallt en stund men sen blev det varmt och mysigt. Låg och skrämde upp mina assistenter med skräckhistorier.


Varmt på morgonen, måste ut i friska luften! NU!

Lång resa tillbaka till Stockholm. Jag är en riktigt bra bilkompis säger min chaufför. Höll honom vaken och på vägen hela natten hem.


Raststopp efter vägen med en "kaffekorg"
som jag kallar det.


Tillbaka på kurserna! Kul att träffa alla arbetskollegor och framför allt lilla Solveig igen :)

Pelle

Waxholm 1

Tog 14.00-båten från Strömkajen till Waxholm för en liten dagsutflykt.

Spanade båtar...


...stekte i solen...


...sänkte en 90-gramsmeny med Fanta...

...och samlade vuxenpoäng genom att ta en kopp te på maten.

Tog rullstolstaxi hem för att hinna handla. Imorgon 10.00
tar jag båten till Waxholm igen. Då med JAG-gänget!

RSS 2.0