Resa genom Norrland

Tuut tuut lät det nere på min parkering i fredags morse. Min bil kom och hämtade upp mig som jag skulle spendera reseten av dagen i. För andra året i rad åker jag upp till Piteå för att koppla av och se lite annat än trafik och betong. Första stoppet blev Uppsala där Hanna bjöd på frukost. Tack för det!
Nio timmar senare efter några stopp för trevliga sevärdigheter efter vägen, bland annat Högakustenbron, var jag framme sent på kvällen. Eller "hemma" som jag säger. Lördagen myste jag mest med hunden Allan, tvättade bilen, grillade kött ute på grillen och drack några glas vin med en massa grannfolk och andra bönder.

                       

Söndagen blev lugnare, tog en roadtrip med familjen Östrén ut till Åbyälven. Där bjöds på surströmming vilket jag tyckte var helt okej till allas stora förvåning!
På vägen hem låg jag i sängen bak i husbilen och tittade på alla bilar, träd och hus. Resten av söndagskvällen satt jag
ute på altanen och drack te tills det skymde runt tiotiden, solen gick aldrig ner! 

                  


Hemresen gick lika bra den, blev inte det minsta less på att sitta så många timmar i den lilla folkabilen. Min gamle och gode vän Olle med familj bjöd mig på middag i Hudik. Njöt av ett glas rosévin ute på innergården innan den sista slutspurten på resan bar av.

            

Nu är jag hemma, utvilad och tillbaka till stressens stad. Längtar redan till nästa trip som går mot Avesta nästa helg. Då får jag sitta fler timmar i bilen, lyssna på radio och låta den öppna rutan blåsa in luft i mitt ansikte.

På återseende!

Möte med tvillingbrorsan


I dag var stora dagen D!

I dag gick jag upp tidigt och satte på mig en fin skjorta, jag tog med mig ett par mackor och gav mig iväg.
Jag mötte upp Rasmus nere vid tunnelbanan, vi bor bara ett stenkast i från varandra.
Vi tog tuben till centralen där vi skulle på 09.14-tåget till Skövde.
Någon hade hoppat framför tåget i Flempan så det var massa förseningar i all tågtrafik.
På stora avgångstavlan stod det att tåget skulle gå 09.44 så vi tog en fika å satt i solen å bara njöt.

Stackars, stackars den personen som valt att avsluta sitt liv! Han eller hon måste verkligen ha mått så himla dåligt och samtidigt... Vilken egoistisk idiot som väljer att avsluta livet genom att kasta sig framför ett tåg som någon annan, helt okänd människa sitter och kör och sen dessutom ställa till problem för tusentals andra människor som lever i sina egna små bubblor fulla av glädje, sorg och allt annat som hör livet till.

Hur som helst... Vi fick inte komma med 09.44-tåget utan hänvisades till ett senare som vi nästan missade för dom böt spår precis innan det skulle gå, men till slut satt vi på vår plats och tåget sniglade sig ut ur stan.
Väl framme i Skövde bara 1.5 timma sena så var vi glada åt vår väl tilltagna marginal på 1 timma och 40 minuter.
Vi rusade upp genom stan för att hinna till vårat avtalade möte hos Advokaten för bouppteckningen efter min biologiska mors bortgång.
Med tankarna svävande om hur det skulle bli att få se min tvillingbror för första gången i medveten ålder så lyckades vi hitta till kontoret med 3 minuters marginal. Hissen var så liten att Rasmus inte fick plats tillsammans med mig i den så han stängde dörren sprang upp 2 trappor å tryckte på knappen, hissen tog sig nästan hela vägen upp, 3 decimeter innan våningsplan så fastnade jag på målsnöret. Jag var fast i hissen!
Hissreparatör ringdes in och nu fick vi förstå hur liten stan var... Han var där på 5 minuter och släppte ut mig ur hissen!

Nu var det dags.... Hälsade på advokaten, Bo i dörren på vägen in, blev visad till ett litet mötesrum. Där satt han, min tvillingbror...
Han sa :
- Hej Per!
Jag sa:
- Hej!

Allt kändes konstigt, en lite lustig känsla. Jag kände att jag ville prata med honom men några ord kom inte ut. Advokaten tog tag i mötet och började mala på om pengar och dyl som mötet skulle handla om.

En annan helt sjuk detalj i hela den här soppan är att min tvillingbror som jag aldrig lärt känna och min assistent sen 14 år tillbaka som jag känner hur bra som helst, det visade sig att dom två känner varandra! Dom har träffats massor av gånger utan att känna till deras gemensamma Pelle!

Mötet gick på en timma ungefär och det dividerades lite om ett hus som gått i arv och hur mycket som var mitt och så vidare.
När vi sen avslutade fick Mats, min tvillingbror väldigt bråttom, hans parkeringsbiljett hade visst gått ut. Rasmus frågade honom i farten om han var intresserad av att träffa mig någon dag och ta igen lite av ett tappat brödraskap. Han sa då att det ville han gärna men först ville han att arvsfrågorna skulle redas ut. Kanske ingen dum idé. Lättare att umgås då när man man rett ut alla tänkbara pengarbråk.

Nu sitter jag på tåget på väg mot Stockholm igen, tankarna har riktats om mot kvällen... I kväll blir det fryshuset. Kul!
Jenny (min gamla skolkompis) Som aldrig ringt mig tidigare ringde mig i dag och ville kolla om jag skulle på dansen i kväll, ska bli kul att träffa henne!
Nu måste jag gå och kissa!
Hörs sen!
Puss

Skövde nästa!

På fredag åker jag och min assistent Rasmus till Skövde för bouppteckningen. Världen är liten, det har jag alltid sagt. Hur konstigt allt ändå kan vara, min bortsprugne och okände bror Mats är nu inte längre okänd för mig. Tack vare internets alla möjligheter har jag hittat en del bilder. Vilket gör att han genast blev igenkänd. Rasmus har till och med jobbar ihop med honom. Man slutar aldrig förvånas! I övrigt jobbar jag på, sitter på Sirius och håller koll på färdtjänstgubbarna! Fortfarande efter 22 får jag fortsätta jobba inom Sirius Humanums väggar. Härlig solidaritet!
Det var det senaste från mig, på återseende!

Turbulent liv!

Ojojoj va mycket saker som händer just nu i mitt liv, jag känner mig alldeles kokobello i huvudet.
Idag vick jag ett brev som jag fick hämta på postombud, där stod det att min biologiska mamma har gått bort och att jag var kallad till bouppteckningen efter henne. Jag blev alldeles paff! Eftersom jag inte har vuxit upp med min mamma eller träffat henne på väldigt länge så kändes det inte så sorgligt, men det känns svårt att veta vad man ska känna. Just nu känner jag mest förvåning. Jag hoppas att hon får träffa min pappa som redan är upp i himmelen. Vila i frid lilla mamma.

Vidare har jag fått ett svar på mitt mail till Skansen där jag skrivit och frågat om dom inte kan handikappsanpassa toaletterna med tex. en lift i taket. Birgitta Jansson på Skansen svarade och sa att hon skickat vidare mitt brev till deras byggnadsavdelning. Vi får se om det verkligen händer nåt. 

I kväll jobbar jag på JAG, det ska bli fest med temat "Fransk afton", det blir skoj.

Kram fråm Pelle

1:a Maj

Valborg på Skansen igår med Nisse.
Idag 1:a Maj-tåg från Humlan till Norra Bantorget.
Har på mig min JAG-tröja och tågar för ett samhälle
bättre anpassat för personer med funktionsnedsättning! 

RSS 2.0