Minnen

Sitter på JAG och väntar på att lilla Solveig ska komma in efter lunch och hjälpa mig förbereda kurserna inför imorn.
Sen sist har jag hunnit med en sväng till Strasbourg för demostrationen, Freedom Drive. Bilder kommer senare. Det roligaste var bussresan dit och hem. Massa kompisar och kaffe i två dagar instängd i en buss.

Måste även berätta en ganska hemsk men samtidigt rolig händelse från i lördags. Min lift hade gjort sitt efter 21 år, den ville sova. Så jag fick bli hängande i mitt badrumstak när säkringen gått. Efter många samtal till hjälpmedelscentralen fick min assistent ner mig i ett ryck, den röda knappen för nödstopp hade gått sönder. Var kul att titta på elektrikern när han bytte liften senare på kvällen. Lite läskigt men nu i efterhand var det ganska komiskt.

Sitter och letar igenom datorerna och hittade några härliga bilder från Gotland 2006. Var där under Almedalsveckan och representerade Föreningen JAG. Var även med i Morgonsoffan och blev intervjuad. Träffade många vänner där för första gången. Jesper, Emma, Linda m.f.


Lyssnar på Socialdemokraternas partiprogram.


Rullar runt i Visby med banderollen. "Alla ska med"
- Spara inte på den personliga assistansen!


Träffade min underbara flickvän Linda för första gången
(gul tröja i mitten). Här tillsammans med henne och hennes gulliga
assistenter Mikaela och Nina m.f.

Nu har jag lunch, sen är det fullt schema hela veckan.
Vi hörs!
Pelle

Tänd ett ljus

I söndags kväll tände jag ett ljus för den nedlagda COOP-butiken
på T-Centralen. Här ser ni en bild från min minnesceremoni:

Stängt för alltid och öppnar aldrig mer!

Hej alla läsare!

Idag mår jag bra...tog det riktigt lugnt på förmiddagen, lyssna på radio och åt frukost.
Sen tog jag en skön promenad in till city. Stannade vid vattnet och njöt av den sista sommarsolen!

Men på väg hem gick jag för sista gången in i Coop-affären vid centralen. Ikväll klockan 10 stänger de dörrarna för alltid. Känns alldeles vemodigt att de aldrig kommer öppna igen.

Citybanan är boven i dramat. Jag hoppas verkligen att det inte finns en liten tant som gått och handlat på Coop varje dag, för vart ska hon gå nu? Ojojoj....vart ska alla gå nu? Ska nog tända några ljus ikväll klockan 10 för att lätta upp mörkret lite grann!

Puss & kram
pelle

Gott med kräftor!


Kräftskiva!

Igår var det kräftskiva på JAG, jag och Solveig fixade iordning festen. Det blev en lugn men mysig fest. Kräftor är ju super gott! De flesta åkte hemma tidigt och jag stannade och städade upp efter festen.
Idag har jag riktigt lugn hemma dag, jag äter långfrukost och facebookar. Snart tänkte jag gå och handla lite mat, i kväll blir det mysmiddag med potatismos, pannbiff, gräddsås och lingonsylt. Mums! Men jag tänker inte åka nån tunnelbana idag för på radion berättar dom just nu om vilket kaos det är eftersom det är rök på T-centralen. Det är alltid lite läskigt när det är rök i tunnelbanan tycker jag men det var bara nån maskin som var med i bygget av citybanan som börjat brinna, så det var nog inte så farligt.
Nästa helg åker jag till Strasbourg med JAG, det ska bli kul, vi har varit där förut och det är skoj att åka med så många kompisar.
kram på er alla!

Torsdag

Goddag alla!

Hur mår ni mina läsare?

Sammanfattning av torsdagen: hjälpte Solveig med div. uppgifter, klistrade och frankerade kuvert och bokade några taxiresor. På väg till jobbet blev jag påmind om att Coop nere i T-Centralens tunnelbana slår igen portarna denna vecka. Synd tycker jag. Vad händer med de anställda?

På väg från jobbet fastnade jag i tunnelbanan pga signalfel vid Gamla Stans station. Resan hem - endast fyra stopp - tog väl i runda slängar en halvtimme.

Hemma har jag handlat och käkat middag. Nu ska jag vara duktig och leta efter mitt European Health Insurance-kort, som någon virrig assistent förlagt. Måste ha med det till Strasbourg nästa helg. Hoppas också hinna dammsuga och moppa hela lägenheten innan det blir sängdags.

Imorgon blir det JAG hela dagen. På eftermiddagen hjälper jag Solveig att förbereda kvällens kräftskiva, vilket jag verkligen ser fram emot!

Bilder från den kommer på bloggen i helgen!

Kram,

Pelle.

Kursvecka

Nu är man tillbaka i rutinerna igen. Kursvecka med kaffekokning och olika små uppdrag. Idag har jag städat upp ibland kartongerna som slängts här på JAG, det var riktigt kaotiskt. Det kostar mycket att få sopkorgarna hämtade så jag har plattat kartonger för att fler ska få plats. Det verkar som om folk här på jobbet tycker att det är tråkigt att platta kartonger och det gör jag med, men någon måste ju göra jobbet. Snart är det tårtdax här på JAG för att fira funkisbyrån. Mmmm marängtårta såg jag när jag tjuvkikade in i köket. Sen bär det av till nacksvinget, idag drar danskurserna igång igen efter sommaren.
puss på er alla fina läsare

RSS 2.0